“Από εδώ έως την αιωνιότητα” – Εκθεση με έργα του γλύπτη Γιώργου Λάππα

“Από εδώ έως την αιωνιότητα” – Εκθεση με έργα του γλύπτη Γιώργου Λάππα
Εκθεση με έργα του γλύπτη Γιώργου Λάππα, με τίτλο: “Από εδώ έως την αιωνιότητα” θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από σήμερα 4 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Αφροδίτη Λίτη και η Μαρία Μαραγκού.
Στο κείμενο του συνοδευτικού καταλόγου της έκθεσης, η Γλύπτρια, Καθηγήτρια Γλυπτικής στην ΑΣΚΤ Αφροδίτη Λίτη αναφέρει: « Με τον Γιώργη συναντηθήκαμε στη Σχολή το ’77 και μας ένωσε το μεγάλο πάθος μας για το σχέδιο πάνω στο μοντέλο. Οι άνθρωποι αυτοί για μας ήταν η οικογένειά μας, μέσα από αυτούς εισερχόμασταν στα βαθιά νερά της δουλειάς μας που σήμαινε τη γνώση του ανθρώπου και της ιστορίας του».
Στο τέλος σημειώνει: « Μετά τη Σχολή ο Γιώργης συνεργάστηκε με τον Σόλωνα και τον κ. Γιώργο για τις μελέτες του στο εργαστήριο, ενώ με τον Κρις δούλευε στον ίδιο ακριβώς χώρο μέχρι το κλείσιμο της επιχείρησης.
Συνεχίζοντας τη δουλειά του πάνω στη φιγούρα σε ορισμένους τύπους των έργων του, αντικατέστησε τα μοντέλα με την δική του μορφή, κυρίως στους ακροβάτες και τους ισορροπιστές. Επισκεπτόμενη πριν από ένα χρόνο το χυτήριο εντόπισα έναν αριθμό έργων που τελευταία προσπάθησε ο Γιώργης να μεταφέρει σε υλικό, επρόκειτο για μια ενότητα την οποία δούλευε σε όλη την πορεία της δουλειάς του.
Ήταν φιγούρες από τον Σόλωνα, τον Κρις και τον κ. Γιώργο καθώς και το σακίδιο με τα αυτιά […]».