Μαραθώνιος Κρήτης: Δύναμη, Θέληση και Αγάπη στην Καρδιά της Πόλης.

Μετράμε αντίστροφα. Το πιο συναρπαστικό γεγονός της χρονιάς πλησιάζει.

Σε λίγες μέρες, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα Χανιά και στην καρδιά της Πόλης, εκεί όπου θα σημάνει η εκκίνηση του δεύτερου Μαραθωνίου της Κρήτης.

Για τρεις ημέρες, τα Χανιά θα ζουν στους ρυθμούς του ευ αγωνίζεσθαι.

Η μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει στις 7 Απριλίου, στις Βούβες, όπου σε μια τελετή άξια της τεράστιας πολιτισμικής μας κληρονομιάς, θα πραγματοποιηθεί η κοπή του Κότινου από την Αρχαία Ελιά. Ένα κάλεσμα για ειρήνη και άμιλλα προς όλο τον κόσμο, γεμάτο μαγεία και συμβολισμούς.

Το Σάββατο, 8 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Πόλη των Χανίων λαμπαδηδρομία στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, ενός ανθρώπου που αγαπούσε την πρόοδο και την καινοτομία και πίστευε στην ανθρώπινη ψυχή. Το πέρασμα από τις αξίες της αρχαιότητας στην αγάπη και την φιλαλληλία του σήμερα είναι ολοζώντανο και η τελετή έναρξης της διοργάνωσης, το βράδυ του Σαββάτου, θα ολοκληρώσει αυτό το υπέροχο «πάντρεμα» στον τόπο και τον χρόνο.

Στις 9 Απριλίου, ξένοι και Έλληνες δρομείς, θα ζήσουν το όνειρο. Τη συμμετοχή σε έναν Μαραθώνιο, και μάλιστα στη χώρα στην οποία γεννήθηκε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδρομές 2,5, 5, 10 χιλιομέτρων, σε επιλεγμένη διαδρομή μέσα στην πόλη των Χανίων, και τον Μαραθώνιο, συνοδευόμενο από την ποδηλατοδρομία των 42,5 χιλιομέτρων. Η διαδρομή κατά μήκος της θάλασσας μέχρι τον Πλατανιά και το Μάλεμε θα είναι γεμάτη εκπλήξεις και φυσική ομορφιά και ο τερματισμός, στην Δημοτική Αγορά των Χανίων, ο πιο υψηλός και ευγενής στόχος για όλους τους δρομείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας.

Αξιοποιώντας την στρατηγική του τοποθεσία, ακριβώς απέναντι από τη γραμμή εκκίνησης και τερματισμού του Μαραθωνίου, το Κύδων, The Heart City Hotel δίνει το πιο δυναμικό παρών στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της Κρήτης. Το τριήμερο των αγώνων, προσφέρει ειδικές τιμές για την διαμονή τωνδρομέων, και διαθέτει τις αίθουσες συνεδριάσεων για τις παρουσιάσεις και τις συνεντεύξεις των οργανωτών.

Η καρδιά της πόλης χτυπά αγωνιστικά και το  Κύδων, The Heart City Hotel είναι πάντα εκεί.