loader2
GREEK

TIMEΣ & ΚΡΑΤΗΣΗ

Ημερομηνία check-in

Ημερομηνία check-out

Enter Promotional Code

square2 agora2

Ορθοπεταλιές στα Χανιά!

Μια τάση που δεν είναι πλέον νέα, αλλά μετρά πάνω από δεκαετία στην Ελλάδα. Ένα κίνημα που έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες οπαδούς! Δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε πρωί ή βράδυ, μεσημέρι ή μεσάνυχτα. Κάνει μόνο καλό στην υγεία, στο περιβάλλον αλλά και στην ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας! Τι είναι; Μα φυσικά, το ποδήλατο! Η πιο ευχάριστη, ατομική ή ομαδική, δραστηριότητα που έχει φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας μας και έχει αγαπηθεί όσο τίποτε άλλο τα τελευταία χρόνια.
Read more

Ρακοκάζανα στην Κρήτη: Ρούμπες, μεζέδες και γλέντι μέχρι το πρωί

« Μ'ένα μπουκάλι τσικουδιά, και με καλή παρέα, και τ'άσχημα τα πράματα μας φαίνονται ωραία!» Είναι πολλές οι μαντινάδες που είναι αφιερωμένες στην τσικουδιά. Και όλες την ταυτίζουν μόνο με καλό, χαρά, γλέντι, καλωσόρισμα, αγάπη, κεφάτο μεθύσι. Το διάφανο ποτό που υπάρχει σε κάθε σπίτι και κάθε ταβέρνα στην Κρήτη είναι συγγενής της ρακής αλλά και μοναδικό στο είδος του. Δεν αρκεί μόνο να την γευτεί κανείς, δίπλα στη θάλασσα ή παρέα με μεζέ σε ένα καφενείο, για να νιώσει στον ουρανίσκο το ευχάριστο κάψιμο που έχει σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα και την ψυχή των Κρητικών. Είναι εξίσου δυνατή εμπειρία το γλέντι της απόσταξης, η στιγμή της παραγωγής, η αγωνία για την ποιότητα και το ζεστό γλυκόπιοτο απόσταγμα που σε κάνει να ξεχάσεις μέχρι και τ'όνομά σου!
Read more

Γαμήλια έθιμα στην Κρήτη για... βίον ανθόσπαρτον!

Ο γάμος στο νησί είναι το όνειρο πολλών ζευγαριών. Η Κρήτη και τα ρομαντικά Χανιά, προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για έναν ονειρεμένο γάμο. Οι ολοζώντανες παραδόσεις τον καθιστούν μοναδικό, τόσο για τους καλεσμένους όσο και για το ζευγάρι. Οι ετοιμασίες ξεκινούν την Πέμπτη πριν το γάμο με το στρώσιμο του νυφικού κρεβατιού. Η ατμόσφαιρα γεμίζει μουσική, μαντινάδες και ευχές την ευτυχία του ζευγαριού. Τη μέρα του γάμου ο γαμπρός απολαμβάνει την τελευταία τσικουδιά του εργένη, καθώς οι φίλοι του τον ετοιμάζουν για το μυστήριο. Το ίδιο συμβαίνει και στο σπίτι της νύφης όπου φίλες, γυναίκες από το συγγενικό περιβάλλον και η μητέρα της, τη βοηθάνε να ντυθεί με ευχές, μαντινάδες και τραγούδια. Δε λείπει βέβαια και το χαρακτηριστικό γράψιμο των ονομάτων των ελεύθερων κοριτσιών στο γοβάκι της νύφης, το σβήσιμο των οποίων σημαίνει ποια έχει σειρά να παντρευτεί.
Read more

Ταξίδι στα μονοπάτια της ιστορίας: Ένα διαφορετικό τριήμερο στα Χανιά

Αυτή τη χρονιά, η επέτειος της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 γιορτάζεται την Παρασκευή. Ευκαιρία για μια ανοιξιάτικη απόδραση τριών ημερών στην Κρήτη, όπου ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στα μονοπάτια ενός ξεχωριστού κεφαλαίου της Επανάστασης. Η Κρήτη κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς το 1669. Ο Κρητικός Αγώνας ξεκίνησε το 1821 και το νησί απελευθερώθηκε οριστικά στα τέλη του αιώνα. Μνημεία και απομεινάρια αυτής μεγάλης περιόδου των 350 ετών συναντά κανείς σε κάθε του βήμα, στην πόλη και τον νομό των Χανίων. Το ταξίδι στον χρόνο ξεκινά την Παρασκευή το πρωί, με την έπαρση της σημαίας στο φρούριο του Φιρκά και την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κατευθυνόμαστε προς το Παλιό Λιμάνι, όπου θαυμάζουμε τον Αιγυπτιακό Φάρο και καταλήγουμε στο πιο καλοδιατηρημένο τέμενος των Χανίων, το Γιαλί Τζαμί.
Read more

Ανακαλύπτοντας την Άνοιξη - Ημερήσια εκδρομούλα στην «Κυρά των Αγγέλων»

Στο ΚΥΔΩΝ, The Heart City Hotel αγαπάμε όλες τις εποχές, αλλά έχουμε μια ξεχωριστή προτίμηση για τον Μάιο. Ο μήνας που κορυφώνεται η Άνοιξη και προετοιμάζει την έλευση του καλοκαιριού, ο μήνας με τα χίλια χρώματα και τα μεθυστικά δειλινά είναι ο αγαπημένος μας. Άνοιξη λοιπόν και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βιώσουμε την αναγέννηση της φύσης από μια εκπληκτική εξόρμηση στην κρητική εξοχή, που θα συνδυάζει βουνό, θάλασσα και περιήγηση σε ένα από τα παλαιότερα θρησκευτικά μνημεία του νομού, την Ιερά Μονή Γουβερνέτου.
Read more

Ένας Κόσμος Αφιερωμένος στο Παιδί

Η επιλογή προορισμού για τις διακοπές μιας οικογένειας γίνεται λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες. Επιθυμούμε να μείνουμε σε ένα μέρος όπου θα κυκλοφορούμε με το παιδί με ευκολία και ασφάλεια. Επίπεδη πόλη, με πεζοδρόμους και πλατείες όπου μπορεί να παίξει όσο οι γονείς απολαμβάνουν μερικές στιγμές ηρεμίας. Επίσης, το κατάλυμα των διακοπών πρέπει να είναι φιλικό προς το παιδί, με υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην ηλικία και τις ανάγκες του, αλλά και προς τους γονείς, που αναζητούν όσο το δυνατόν περισσότερες διευκολύνσεις. Η πόλη των Χανίων πληροί στο έπακρο τις παραπάνω προϋποθέσεις και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Το Κύδων, The Heart City Hotel αξιοποιεί την πολυετή του πείρα στην φιλοξενία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και μετατρέπει την διαμονή των παιδιών σε μια περίοδο καλοπέρασης και διασκέδασης. Παράλληλα, οι γονείς ξενοιάζουν, καθώς το ξενοδοχείο προσφέρει εξαιρετικές, ποιοτικές επιλογές για τον ύπνο και τη μεταφορά του παιδιού, αλλά και μικρές, «ψαγμένες» ευκολίες που θα κάνουν τις διακοπές τους πιο άνετες.
Read more

Ύπνος: Υπόθεση... προσωπική

Όπου κι αν βρίσκεσαι στη Κρήτη, βλέπεις θάλασσα. Αυτό το γαλάζιο που σήμερα καλεί τους επισκέπτες στη φιλόξενη γη έχει γράψει και την ιστορία του νησιού, χιλιάδες χρόνια τώρα... Στους όρμους του Νομού Χανίων, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, έβρισκαν καταφύγιο τα πλάσματα της θάλασσας. Τη Σούδα διάλεξαν οι Μούσες και οι Σειρήνες για να κάνουν τον μουσικό τους διαγωνισμό. Και όταν οι δεύτερες ηττήθηκαν, πέταξαν στη θάλασσα τα λευκά φτερά τους (απ’όπου πήρε και το όνομά της η αρχαία Άπτερα).
Read more

50 χρόνια Kydon, The Heart City Hotel, 50 χρόνια παραμένουμε το ξενοδοχείο της καρδιάς σας!

Όπου κι αν βρίσκεσαι στη Κρήτη, βλέπεις θάλασσα. Αυτό το γαλάζιο που σήμερα καλεί τους επισκέπτες στη φιλόξενη γη έχει γράψει και την ιστορία του νησιού, χιλιάδες χρόνια τώρα... Στους όρμους του Νομού Χανίων, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, έβρισκαν καταφύγιο τα πλάσματα της θάλασσας. Τη Σούδα διάλεξαν οι Μούσες και οι Σειρήνες για να κάνουν τον μουσικό τους διαγωνισμό. Και όταν οι δεύτερες ηττήθηκαν, πέταξαν στη θάλασσα τα λευκά φτερά τους (απ’όπου πήρε και το όνομά της η αρχαία Άπτερα).
Read more

Μαραθώνιος Κρήτης: Δύναμη, Θέληση και Αγάπη στην Καρδιά της Πόλης.

Μετράμε αντίστροφα. Το πιο συναρπαστικό γεγονός της χρονιάς πλησιάζει. Σε λίγες μέρες, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα Χανιά και στην καρδιά της Πόλης, εκεί όπου θα σημάνει η εκκίνηση του δεύτερου Μαραθωνίου της Κρήτης. Για τρεις ημέρες, τα Χανιά θα ζουν στους ρυθμούς του ευ αγωνίζεσθαι. Η μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει στις 7 Απριλίου, στις Βούβες, όπου σε μια τελετή άξια της τεράστιας πολιτισμικής μας κληρονομιάς, θα πραγματοποιηθεί η κοπή του Κότινου από την Αρχαία Ελιά. Ένα κάλεσμα για ειρήνη και άμιλλα προς όλο τον κόσμο, γεμάτο μαγεία και συμβολισμούς.
Read more